home
Home

 

persoonlijk
Persoonlijk

 

muziek
Muziek

 

geofictie
Geofictie

 

Muka
Muka

 

verhalen
Verhalen

 

foto's
Foto's

 

colofon
Colofon

English (Engels)Laatste nieuws

Op 2 september treedt het Wim Egz Ensemble op in een Klapstoelconcert op het Koekoeksplein in Utrecht. Je vindt hier foto's van het optreden.

Wim Egz Ensemble in Utrecht, 2 september 2018

Wim Egz Ensemble in Utrecht, 2 september.


We worden uitgenodigd door Judge Smith om zijn verjaardag te komen vieren. Hij treedt op in Glastonbury op zaterdagavond, en verzorgt op zondag 1 juli een lunch bij hem thuis. We maken er een lang weekend weg van, en zien veel vrienden die we te weinig ontmoeten. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

The Strange Planet in Glastonbury, 30 juni 2018

The Strange Planet (Judge Smith zingt) in Glastonbury, 30 juni.


In mei treedt het Wim Egz Ensemble op tijdens de Hofjesconcerten in Leiden, in twee concerten samen met Duo C Kwadraat in de Sint Jabobshof. Je vindt hier foto's van het optreden.

Wim Egz Ensemble in Leiden, 20 mei 2018

Wim Egz Ensemble in Leiden, 20 mei.


In april en mei zijn Laura en ik twee weken in Schotland en Engeland, waarvan een week op het eiland Mull. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

Laura op Staffa

Laura op Staffa.


In maart en april 2018 zijn Laura en ik een weekend in Grandhan, nabij Durbuy, in de Ardennen. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

Vervoz

Kerkje in Vervoz.


In augustus en september 2017 zijn Laura en ik bijna twee weken in Portugal, een week in een huisje nabij de Spaanse grens en bijna een week in Lissabon. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

Castelo de Vide

Zicht op het stadje Castelo de Vide.


Eind april en begin mei zijn Laura en ik twee weken in Slovenië, Italië en Duitsland. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

Oostenrijk

Onderweg in Oostenrijk.


Op 24 maart 2017 treedt Sooner Trend op, de band van Dolph Paulsen. Laura zingt. Het optreden is bij de opening van een expositie van beeldende kunst in de Gehoorzaal van de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder. Je vindt hier foto's van het optreden.

Sooner Trend in Den Dolder, 24 maart 2017

Sooner Trend in Den Dolder, 24 maart.


In december 2016 zijn Laura en ik enkele dagen in Haaksbergen. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

Haaksbergen

Een watermolen en ik nabij Haaksbergen.


In juli en augustus zijn Laura en ik vier dagen in Engeland, een week in Wales en daarna nog vier dagen in Engeland. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

wandeling in Wales

Wandeling aan de kust van Wales.


Op 28 mei zingt Laura met het Wim Egz Ensemble in de Singelkerk in Utrecht.

Wim Egz Ensemble in de Singelkerk, Utrecht

Het Wim Egz Ensemble.


In april en mei 2016 zijn Laura en ik een aantal dagen op uitnodiging van mijn schoonouders in Bad Brückenau en aansluitend een aantal dagen in Berlijn. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

Laura ontbijt in Berlijn

Laura aan het ontbijt in Berlijn.


In december 2015 zijn Laura en ik een aantal dagen in De Bult (Overijssel).

De Bult

Ons huis.


Laura en ik verhuizen op 27 november.


Op 26 september ga ik wadlopen, van de kust bij Uithuizen naar Rottum. Je vindt hier wadloop-foto's.

wadlopen

Aan het eind van de dag klimmen we op de boot die ons terug gaat brengen.


In begin augustus zijn Laura en ik een paar dagen in het zuiden van Zwitserland en aansluitend een week in Toscane. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

Zwitserland

Ons uitzicht in Zwitserland.


In maart verblijven Laura en ik vier nachten in Gent. Vriwijs! Je vindt hier foto's van deze vakantie.

Laura

Laura.


Op 8 maart 2015 zingt Laura met het Wim Egz Ensemble in Moira in Utrecht.

Wim Egz Ensemble in Moira, Utrecht

Het Wim Egz Ensemble in Moira in Utrecht.


Van 26 tot 30 december 2014 zijn Laura en ik in Burgbrohl, een dorpje in de Eifel, en aansluitend een dagje in Deventer, aan de IJssel. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

Laura

Laura in de sneeuw.


Op 20 oktober fotografeer ik het China Light Festival in de Botanische Tuinen in de Uithof in Utrecht voor een artikel in DUB, het blad van de Universiteit Utrecht.

China Light Festival

China Light Festival in de Botanische Tuinen in Utrecht.


Op dierendag 4 oktober geven Laura en Astrid een feest in Spaans tapas-restaurant eLe om hun verjaardagen en hun twintig-jarige vriendschap te vieren.

aan het eind van het feest

Aan het eind van het feest (foto door Kees de Vries).


Van donderdag 24 juli tot donderdag 7 augustus zijn Laura en ik op zomervakantie, een week in Saint-Germain l'Herm in de Auvergne en een week in Hofstetten in het Zwarte Woud. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

ons huis in de Auvergne

Ons huis in de Auvergne.


Van vrijdag 4 tot 11 juli zijn Laura en ik een week in een huisje in Lies op Terschelling, met Bas, Michel, Astrid en Kees, en het eerste weekend ook Annabel. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

Oosterend, Terschelling

Oosterend, Terschelling.


Op zondag 29 juni zie ik Alamaailman Vasarat optreden op het Festival Mundial in Tilburg.


In het voorjaar is Laura lid van een tweede koor, Multiple Voice. Ze zingt mee in het project "Noorderlicht" met Scandinavische muziek uit het begin van de twintigste eeuw, en treedt driemaal op, onder meer op 14 juni in de Pieterskerk in Utrecht en op 22 juni in de Abdijkerk in Loosduinen.

Laura in de Pieterskerk

Laura voorafgaand aan het concert in de Pieterskerk in Utrecht.


Eind april en begin mei zijn Laura en ik in Friesland. We hebben een huisje gehuurd in Gaast, vlakbij de dijk langs het IJsselmeer. Je vindt hier foto's van de vakantie.

Laura op de dijk in Gaast

Laura ligt op de dijk in Gaast.


Op 30 maart zien Laura en ik indrukwekkende optredens door Zea, Oscar-Jan Hoogland en King Ayisoba in Worm, Rotterdam.


Op 21 februari 2014 geeft Laura een solo-concert in galerie Kampwegkerk in Doorn, begeleid door Jeroen Liedorp op toetsen. Mijn foto's van die avond zijn niet ideaal, maar het concert is prachtig.

Laura treedt op in Doorn

Laura treedt op in galerie Kampwegkerk in Doorn.


Het Wim Egz Ensemble zingt het Indian Requiem op 10 november 2013 in Amersfoort tijdens een dubbelconcert met het Klein Amersfoorts Koor onder de titel Orfeus is een Indiaan. Je vindt hier foto's van het dubbelconcert.

het Wim Egz Ensemble zingt het Indian Requiem

Het Wim Egz Ensemble zingt het Indian Requiem.


Laura's koor, het Wim Egz Ensemble, oogst succes met een optreden in het Utrechts Centrum voor de Kunsten UCK aan het Domplein in Utrecht op 12 oktober. Het koor zingt zeven motetten door Palestrina en de première van het Indian Requiem door dirigent Martin Rudolph. Je vindt hier foto's van die dag.

het Wim Egz Ensemble zingt het Indian Requiem

Het Wim Egz Ensemble zingt het Indian Requiem.


In augustus kamperen Laura en ik bijna twee weken in de Dordogne in Frankrijk. Aansluitend zijn we een paar dagen aan de Moezel en volgt Laura een zangcursus van een week onder leiding van Wiebke Göetjes in Karmelietenklooster Springiersbach in Duitsland. Ze treedt er op 23 augustus op. Je vindt hier de vakantiefoto's van zomer 2013. In Google Photos zijn ook foto's van een bezoek aan het Musée des 24 Heures in Le Mans, en aan de Schlumpf Collectie in Mulhouse. Tenslotte zong Laura op 31 augustus in hetzelfde klooster in Springiersbach mee in de opera Dialogues des Carmélites.

Laura bij de tent

Laura bij de tent.


In juli koop ik een ligfiets, een tweedehandse Challenge Focus Sport uit 2000. Wat een verbetering ten opzichte van mijn racefiets. Ik rij hard met nauwelijks moeite en kom thuis zonder nek- of zadelpijn.

Challenge Focus Sport

Challenge Focus Sport ligfiets.


Eind april en begin mei zijn Laura en ik met Michel in Engeland. We bezoeken the New Forest zes dagen en London vijf dagen. Je vindt hier een verzameling foto's als vakantieverslag, en hier nog meer foto's. En hier vind je in Google Photos foto's van het National Motor Museum in Beaulieu.

op Hawk, Coyote en Chiquito

In the New Forest op Hawk, Coyote en Chiquito (foto door onze begeleidster Charlie).


Laura zingt op 18 mei met Zangstudio Hojotoho in de highlights van de opera "Dialogues des Carmélites" door Poulenc, in de Synagoge in Delft. Je vindt hier foto's van de twee optredens.

Laura in "Dialogues des Carmélites"

Laura in "Dialogues des Carmélites".


Op 10 mei krijgen we een nieuwe tuin, naar ontwerp van en met hulp van De Tuinmaker Lilian Verhaak. We zijn erg tevreden over het resultaat. Je vindt hier nog meer foto's van onze tuin.

nieuwe tuin

Onze nieuwe tuin.


Laura en haar piano worden op 24 april herenigd.

Laura's piano

Laura's piano.


Laura's koor, het Wim Egz Ensemble, treedt op in de vroege ochtend van 24 februari 2013 tijdens een kerkdienst in de Grote Kerk in Harlingen. Je vindt hier foto's van het optreden.

het Wim Egz Ensemble in Harlingen

Het Wim Egz Ensemble treedt op in de Grote Kerk in Harlingen.


Half november 2012 zijn Laura en ik een weekend in Zuid-Limburg (zondag tot en met dinsdag). We fietsen een dag met een elektrische hulpmotor (best handig in de heuvels), en zitten zelfs een middag op een terrasje in de zon. Je vindt hier foto's van ons weekend in Limburg.

uitzicht uit onze hotelkamer

Uitzicht uit onze hotelkamer.


Met ingang van 1 november worden alle tuinen van het huizenblok afgebroken en verwijderd, omdat ze zijn aangelegd op het dak van de parkeergarage, dat lekt. In februari moet alles zijn voltooid, en hebben wij dus een bak met aarde terug om een nieuwe tuin in te beginnen. Tenzij het gaat vriezen of regenen, want dan duurt het langer. Je vindt hier een aantal foto's van de vordering van de werkzaamheden.

onze tuin toen en nu

De linkerfoto is van onze tuin in zomer 2010. De rechterfoto is van 24 november 2012.


In augustus zijn Laura en ik een kleine week aan de Moezel en enkele dagen in de Eifel. Het is heerlijk om 's ochtends voor het ontbijt uit de tent meteen de rivier in te duiken. Je vindt hier een pagina met meer foto's van deze vakantie.

zicht op de Moezel

Zicht vanaf onze camping op de Moezel.


In juli zijn Laura en ik een week in Italië. Laura volgt er met zeven anderen een zangcursus, die wordt afgesloten met een optreden. Overdag ga ik mijn eigen gang. Je vindt hier foto's van deze vakantie.

Lago di Morasco

Het stuwmeer Lago di Morasco.


Op 22 en 23 juni treedt Laura met het Klein OperaKoor Wilhelminapark op in de Stadsschouwburg in Utrecht, met een uitvoering van Les Brigands door Jacques Offenbach. Ik maak er foto's van de generale repetitie en van de uitvoering.

Laura als een van de carabinieri

Laura als een van de carabinieri tijdens de uitvoering van Les Brigands.


Op 26 mei debuteert Laura's nieuwe koor, het Wim Egz Ensemble, in de Lutherse Kerk in Utrecht met een uitvoering van Cherubini's Requiem en de première van Pater Noster door dirigent Martin Rudolph. Je vindt hier foto's van die dag.

het Wim Egz Ensemble buigt

Het Wim Egz Ensemble buigt na afloop van de voorstelling.


In april en mei zijn Laura en ik ruim twee weken in Schotland. We zijn een ruime week op Skye. Het is heerlijk. Je vindt hier een pagina met foto's en onderschriften, en hier een pagina met nog meer foto's.

schapen en een ruïne in Schotland

Schapen en een ruïne in Schotland.


Eind maart zijn Laura en ik in Zeeland, een dagje Middelburg en een dagje op andere plaatsen. Het is een zonnig weekend. Je vindt hier foto's van ons weekend.

meisje op de dijk in Westkapelle

Een meisje op de dijk in Westkapelle.


In februari 2012 zijn Laura en ik een weekend in een luxe hotel in Westerlee. Het hotel heeft opvallende minpuntjes maar de omgeving is heerlijk leeg en rustgevend. Je vindt hier foto's van ons weekend.

landschap in Westerlee

Landschap in Westerlee.


Begin november 2011 zijn Laura en ik drie dagen in Como, Italië. Op 6 november zien we er in de Aula Magna Politecnico een optreden door David Jackson en Judge Smith en een koor en blazers en een rock-band en soundbeam-muzikanten, The House That Cried. Het regent veel maar het bederft ons plezier niet. Je vindt hier foto's van dit weekend.

David Jackson in Como op 6 november

David Jackson in Como op 6 november (The House That Cried).


In juli en augustus zijn Laura en ik drie weken op vakantie in Italië. We bezoeken Venetië, Petriano, Siena en Turijn. In Petriano hebben we twee weken lang een huisje gehuurd. Hier vind je een verslag van deze vakantie met foto's, en hier vind je nog meer foto's. Ook is er een verzameling foto's van het Lingotto-gebouw in Turijn, de voormalige Fiat-fabrieken, en een verzameling foto's van auto's in het Automobielmuseum van Turijn.

Delage in het Automobielmuseum in Turijn

Een Delage uit 1913 in het Museo dell'Automobile in Turijn.


Op zaterdag 9 juli bezoeken Michel, Laura en ik Orfest, een gezellig klein festival met balfolkmuziek in de achtertuin van de band Orfeo in Noordeloos. Je vindt hier foto's van Orfest 2011.

Laura op Orfest

Laura op Orfest.


Op vrijdag 15 april ruilen Laura en ik onze Citroën AX in voor een Citroën C3 Pluriel. De Pluriel heeft een dakje dat open kan, en doet dus (in de verre verte) denken aan de Eend en de Méhari. We genieten er erg van.

Citroën C3 Pluriel

Onze Citroën C3 Pluriel.


In de tweede week van april zijn Laura en ik een weekje op vakantie in een huisje in Xhoffraix, in de Hautes Fagnes in België. Je vindt hier een verslag met foto's van deze vakantie.

vakantie

Foto door een zonnebril en door de voorruit van de auto.


Laura zingt drie liederen, waarvan één duet, op de leerlingenmiddag van studenten van zangdocent Mirella Reiche op zondag 20 maart. Hier vind je foto's.

Laura zingt

Laura zingt.


Laura en ik brengen kerst en oud & nieuw 2010-2011 met drie vrienden door in een huisje in de Algarve, Portugal. Twee weken zijn we weg uit de sneeuw. We wandelen en fietsen veel. Soms regent het, maar we genieten ook van de zon bij het zwembad. Hier vind je vakantiefoto's en hier nog meer foto's van deze vakantie.

ons huisje in de Algarve

Ons huisje in de Algarve.


In het eerste weekend van september bezoeken Laura en ik Engeland, om er Judge Smith en John Ellis te zien optreden op het Specially Dedicated Festival in Hall's Green. Hier vind je een aantal foto's van dat weekend.

Laura drinkt

Laura drinkt.


In juli en augustus zijn Laura en ik in Italië en Frankrijk. We rusten een week uit in een hotel aan het Gardameer, en reizen de tweede week door Frankrijk richting huis. Je vindt hier een verslag met foto's van deze vakantie.

Laura en ik weerspiegeld

Laura en ik in een spiegel langs de weg.


In mei krijg ik te horen dat mijn tijdelijke aanstelling bij het Freudenthal Instituut met ingang van oktober zal worden omgezet naar een vaste aanstelling, waar ik erg blij mee ben. Sinds december 2008 werkte ik vier dagen per week, en dat gaat in oktober weer terug naar drie. Het is een drukke tijd, want in september verhuist het Freudenthal Instituut. Hier vind je mijn werk-homepage.

FI-logo

Logo van het Freudenthal Instituut (Hans Freudenthal).


Van vrijdag 14 tot 21 mei zijn Laura en ik op vakantie in Wissenkerke, op Noord-Beveland. We wandelen, lezen en slapen veel, zoals gebruikelijk op onze vakanties. Je vindt hier een verslag met foto's van deze week.

Laura

Laura wandelt nabij Wissenkerke.


Ik word op vrijdag 19 februari 2010 aan mijn neus geopereerd om meer lucht te hebben tijdens het slapen. Mijn neus herstelt prima, maar ik hou er een keel vol aften aan over waardoor ik een tijd veel pijn heb en vooral moeilijk kan slikken, praten en slapen. Pas na een week of drie vermindert de pijn.

pijnstillers en WC-papier

Pijnstillers en WC-papier.


In oktober 2009 zijn Laura en ik een kleine week in Brugge. We lopen veel door de stad, eten erg goed, en fietsen ook een dag door het omliggende Vlaamse land. Je vindt hier een verslag met foto's van deze week.

Brugge bij zonsondergang

Brugge bij zonsondergang.


Eind juli en begin augustus zijn Laura en ik in Frankrijk, Andorra en Spanje. We zijn onder de indruk van de Pyreneeën en genieten in Zaragoza. Je vindt hier een verslag met foto's van deze vakantie.

Laura hoog in de bergen in Andorra

Laura hoog in de bergen in Andorra.


Laura en ik bezoeken Bergen, Noorwegen, in mei. We zien er de première van de songstory The Climber door Judge Smith, wonen de cd-opname bij en houden vakantie. Je vindt hier foto's met onderschriften over onze week in Bergen.

land in zicht!

Land in zicht!


Michel, Laura, Bas en ik bezoeken eind maart en begin april 2009 Ierland, en vieren er de lente en de twee­honderd­vijftigste verjaardag van Guinness. We hebben een week lang een huisje in het westen van het land. Je vindt hier een verhaal met foto's over onze week in Ierland.

Guinness

Vier pas getapte Guinness in de brouwerij.


Eind december 2008 zijn Laura en ik een week in Drenthe. We hebben een huisje gehuurd in Meppen, een mooi, klein dorpje nabij Emmen. We doen vooral veel van niks. Je vindt hier een aantal foto's van deze week.

Laura in Meppen

Laura in Meppen.


Op zaterdag 20 september koop ik een nieuwe fiets, mijn eerste in ruim zes jaar. In de tussentijd heb ik veel gewandeld en heb ik Laura's tweede fiets gebruikt. Het is heerlijk om een nieuwe fiets te hebben. Het is weer een omafiets, nu met trommel­remmen, drie versnellingen en een laag, leren zadel.

Gazelle omafiets

Mijn nieuwe fiets, een Gazelle omafiets.


De eerste twee weken van juli zijn we op vakantie in Engeland. Judge Smith heeft ons uitgenodigd voor zijn verjaardags­feest, en we gaan ook naar The New Forest, een groot natuurgebied in Hampshire waar paarden en ezels en koeien los rondlopen, en Ashdown Forest, waar we onder meer een lamapark bezoeken. Je vindt hier een verslag van onze vakantie in Engeland in 2008.

een veulen en ik in The New Forest

Een veulen en ik (ik in mijn Judge Smith T-shirt) in The New Forest.


Als huwelijkscadeau geeft Laura me een digitale spiegelreflexcamera, die ik zelf mag uitzoeken. Na enkele maanden zoeken en vergelijken valt mijn beslissing op de Pentax K 200 D, die we op 9 juni kopen. De eerste dag maak ik meteen 250 foto's in en rond het huis.

mijn camera en ik

Mijn camera en ik.


Laura's galblaas wordt op 2 juni operatief verwijderd. Ze had al langer onregelmatig last van hevige pijn in haar buik. De operatie verloopt geheel zoals gepland, en levert als waarschijnlijke boosdoeners twee forse galstenen op. Na één nacht in het ziekenhuis herstelt ze verder thuis.

thuiskomst

Thuiskomst.


Eind april gaan Laura en ik een week weg. We zijn allebei erg blij even uit het nieuwe huis weg te zijn en niet meer dagelijks met de neus op de inrichtings­feiten gedrukt te worden. De inrichting vordert overigens erg goed, dus we hebben wel een vakantie verdiend. We hebben een huisje gehuurd aan de Moezel, in het dorp Enkirch. Je vindt hier enkele foto's met onderschriften van deze vakantie.

op een bankje in Enkirch

Mijn vrouw op een bankje in Enkirch.


Laura en ik trouwen op woensdag 26 maart. Het is een baliehuwelijk, dus de administratieve kant ervan is zo voorbij. Daarna lunchen we met de getuigen Bas en Gina en fotograaf Michel. In de middag eten en drinken we high tea met naaste familie en de beste vrienden in De Colonie op de Ganzenmarkt. 's Avonds dineren Laura en ik getweeën. Het is een fijne dag, en het is heerlijk om met Laura getrouwd te mogen zijn. Je vindt hier een pagina over ons huwelijk.

trouwfeest

De ringen.


Op zaterdag 1 maart verhuizen Laura en ik ieder naar ons nieuwe huis. De weken daarna zijn we bezig met dozen uitpakken, inrichten en weggooien. De vloer ligt, het tapijt ook, maar de keuken moet nog, evenals de laatste likjes verf. Iemand vertelde ons van een gezegde in het Engels: "Twee verhuizingen staan gelijk aan één brand." Het moet wel, want het past er allemaal nauwelijks in. Maar eerst maar es kasten kopen.

verhuizing

Verhuizing.


Op maandag 4 februari 2008 krijgen Laura en ik een huis aangeboden. We hebben zeseneenhalf jaar op de wachtlijst gestaan. Eindelijk gaan we dan samenwonen, na vele jaren met onze spullen heen en weer gezeuld te hebben. Veel te vaak waren belangrijke dingen in het huis waar we niet waren, en veel te veel spullen hebben we dubbel. Het is een mooi huis, met een ruime woonkamer met open keuken en drie slaapkamers, op een mooie lokatie met veel ruimte en veel groen. Er is zelfs een terras met tuin. Op vrijdag 8 krijgen we de sleutel. Er moet nog wel veel gebeuren, schilderen, vloeren leggen, nieuwe keuken... Je vindt meer informatie op Laura's blog.

achterkant van onze nieuwe woning

De achterkant van onze nieuwe woning (foto door Laura).


Eind november en begin december 2007 bezoeken Laura en ik Judge Smith in Engeland, om elkaar beter te leren kennen en om te overleggen over de vormgeving van zijn website. Hij blijkt een zeker zo vriendelijke man als we ons hadden voorgesteld. We praten veel, en hij laat ons de omgeving zien. Daarna zijn Laura en ik nog een dag in Brighton. Het regent veel, en links rijden is een enerverende belevenis.


Op 18 oktober zien Laura en ik Sleepytime Gorilla Museum weer optreden, weer in het Bimhuis in Amsterdam. Het is hun tweede Europese tournee, en ze zijn een van mijn meest geliefde bands aan het worden. In november zien we ze nogmaals, in Amstelveen, hun voorlopig laatste concert in Europa. Hun muziek is moeilijk te omschrijven. Ik hou het hier op een kruising tussen heavy metal, theater en geïmproviseerde muziek.

Sleepytime Gorilla Museum in het Bimhuis

Sleepytime Gorilla Museum in het Bimhuis, Amsterdam, 18 oktober 2007 (fotograaf onbekend).


In augustus laat Judge Smith de yahoo-mailinglist weten dat hij op zoek is naar een nieuwe webmaster voor zijn sites, Judge Smith en Curly's Airships. Laura stuurt hem een e-mail en wordt aangenomen. Met ingang van donderdag 6 september is ze de webmaster van Judge. We zijn blij en trots. Laura werkt de eerste dag meteen dertien uur achtereen.


In augustus gaan Laura en ik twee weken weg, naar Frankrijk en Italië, en terug door Zwitserland. Je vindt hier het verslag van onze vakantie in 2007.

de nieuwe tent en ik

De nieuwe tent en ik, aan de Loire in Frankrijk.


In begin mei zijn Laura en ik een week op vakantie. Aanvankelijk staan we enkele dagen op een camping in Luxemburg, maar daar regenen we zo nat dat we besluiten verder naar het zuiden te rijden. We komen aan in het oosten van Zwitserland, waar we de rest van de week in een afgelegen hotel doorbrengen, het voormalige kuuroord Val Sinestra. We genieten allebei erg van de bergen. Je vindt hier enkele foto's met onderschriften.

Zwitsers perspectief

Zwitsers perspectief (een boom nabij het hotel).


Op 20 april zijn Laura en ik bij de eerste Europese tournee van Sleepytime Gorilla Museum, en zien hun optreden in het Bimhuis in Amsterdam, een bijzondere gebeurtenis waarvan je hier een bespreking vindt.

The Donkey-Headed Adversary Of Humanity Opens The Book

The Donkey-Headed Adversary Of Humanity Opens The Book (promotiemateriaal SGM).Op 14 april zien Laura en ik in Paradiso in Amsterdam andermaal Van der Graaf Generator optreden. Hoewel minder emotioneel beladen dan twee jaar geleden (toen ze voor het eerst in meer dan een kwart eeuw weer bijeen waren), was het muzikaal veel interessanter dan toen. Door het vertrek van de saxofonist was de band gedwongen hun muziek intensief te herarrangeren, altijd al één van de sterkere kanten van optredens van Peter Hammill en Van der Graaf Generator.


In het begin van januari 2007 ben ik bezig met het vertalen van mijn website naar het Engels, een hele klus. Het aantal links neemt met meer dan een factor twee toe, en die moeten allemaal stuk voor stuk getest. Hierna hoeven nog slechts de nu ontbrekende pagina's te worden geschreven (of alleen vertaald).

mijn website en ik

Mijn website en ik (op 13 januari 2007) (foto door Laura).


naar het begin van de bladzijde