home
Home

 

persoonlijk
Persoonlijk

 

muziek
Muziek

 

geofictie
Geofictie

 

Muka
Muka

 

verhalen
Verhalen

 

foto's
Foto's

 

colofon
Colofon

English (Engels)Korte biografie

Jeugd

De polder is een mooie omgeving voor een jochie van een jaar of acht. Ik ga regelmatig op avontuur in de polders en boomgaarden, of een eind fietsen. Al jong leer ik lezen, en ik lees aanvankelijk veel en graag. Ik leer ook vrij vroeg Engels. Ik ben vaak bezig met het natekenen van auto's van het merk Muka, en verdiep me in de geschiedenis van het automerk. Ik woon in een landhuis dat ik zelf heb ontworpen met een door mijzelf ontworpen tuin, en ik rijd in een zelfontworpen auto. Ik heb een hekel aan elke vorm van sport of spel.


polder in de omgeving van Lexmond

Polder in de omgeving van Lexmond.


Verhalen over de Oudheid boeien me, evenals de taal Latijn. Ik leer Vixatisch, en ben sinds eind 1981 vertegen­woordiger van het land waar die taal wordt gesproken, Vixatië. In de loop van de jaren verzamel ik een veelheid aan informatie over het land.


Christelijk Gymnasium Utrecht

Christelijk Gymnasium Utrecht.

Puber

Muziek wordt steeds belangrijker. Ik luister aanvankelijk veel naar de radio, en mijn eerste elpee is een verzamel­elpee van de Beatles. Op mijn zeventiende ga ik voor het eerst alleen op vakantie, onder meer naar Lissabon.
     De relatieve onbekendheid van de mensen met het land Vixatië noodzaakt dat ik de Post uit Vixatië schrijf, een periodiek over actualiteiten, politiek, kunst, levens­beschouwing en meer. Het blad verschijnt tussen mijn zestiende en mijn negentiende gemiddeld eens per twee tot vier weken, en wordt toegezonden aan ongeveer tien belang­stellenden. Ik schrijf de artikelen op een Commodore 64 homecomputer, en verzorg ook de lay-out en distributie.

Op kamers

Ik verhuis naar Utrecht, ga er sociale geografie studeren en word lid van de alternatieve studenten­gezelligheids­vereniging BITON. Van der Graaf Generator is mijn favoriete band.


de straat van mijn eerste kamer

De straat waar mijn eerste kamer was.

Vertegenwoordiger van landen

De berichtgeving over Vixatië valt stil, en ik word vertegenwoordiger van het land Ubilan, een land in een vroege staat van technologische ontwikkeling op het continent Gmune. Geschiedenis en religie zijn er onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na een jaar of zes komt ook de berichtgeving over Ubilan stil te liggen, en in 2000 word ik vertegenwoordiger van het land Caltura, een stadstaat op de planeet Mimia (waar deze website naar genoemd is). Sinds ongeveer 2008 schrijf ik niet meer over Caltura.
     Op mijn twaalfde zeg ik dom genoeg mijn abonnement op het weekblad Donald Duck op, maar op mijn drieën­twintigste word ik opnieuw lid. Ik lees ook graag andere stripverhalen. Mijn muzieksmaak verandert, onder invloed van het VPRO-radioprogramma Grand Disco Classique, en ik leer veel nieuwe muziek kennen.


inspirerende kaarten en boeken

Kaarten hebben mijn fantasie altijd sterk gestimuleerd. Dit zijn enkele kaarten en boeken die me hebben geïnspireerd.

LaMa

In april 2004 (her-)ontmoet ik Laura. Die zomer gaan we samen op vakantie naar Marokko. We delen onder meer onze fascinaties voor muziek en computers, en ik vind online veel nieuwe muziek. Geïnspireerd door haar webbouw­activiteiten begin ik in november 2006 deze website te bouwen. Hier vind je Laura's website.
     In mei 2005 zien we in Londen, op dezelfde dag als het reünieconcert van Van der Graaf Generator, ook een concert door Judge Smith. Met ingang van september 2007 is Laura de webmaster van Judge Smith.
     Laura en ik vinden in februari 2008 een huis waar we vanaf 1 maart samenwonen. We hebben een terras en een kleine tuin, en behalve de woonkamer en de slaapkamer hebben Laura en ik ook ieder een eigen kamer. Op 26 maart trouwen we. Op 27 november 2015 verhuizen we.


Mark Uwland

Een foto van mij in oktober 2019 (door Dick Boetekees).


Laura

Laura in april 2013 (foto gemaakt met smartphone).

Meer pagina's
nieuwslaatste nieuws
LauraLaura
trouwerijons huwelijk
waterwater
ikzelffoto's van mezelfnaar het begin van de bladzijde