home
Home

 

persoonlijk
Persoonlijk

 

muziek
Muziek

 

geofictie
Geofictie

 

Muka
Muka

 

verhalen
Verhalen

 

foto's
Foto's

 

colofon
Colofon

English (Engels)Verhalen

Boeken

Ik lees lang niet zoveel als ik zou willen, en als ik een boek lees, is het veelal non-fictie. De scheidslijn tussen fictie en non-fictie is wat mij betreft overigens vaag. Ik hou erg van beschrijvingen van andere maatschappijen, die zelfs als ze van a tot z zijn verzonnen vaak als 'echt' worden gepresenteerd. Je vindt hier een lijst met geofictief inspirerende literatuur.
     Enkele van mijn favoriete schrijvers van fictie zijn Franz Kafka en Willem Elsschot. Van beiden heb ik het complete werk gelezen, en vind ik alles mooi tot briljant. De laatste tijd lees ik vooral boeken over geschiedenis.
     Ik ben lange tijd gefascineerd geweest door mythen en sagen, waaronder het Gilgameš-epos, de Edda, het Egyptische dodenboek, de Kalevala, de Metamorphoses door Ovidius, de Te-Tao Ching, en vele andere.


Laura leest

Laura leest veel meer dan ik.

Strips

Bij stripverhalen hou ik erg van de eerste vier verhalen over Giuseppe Bergman door Milo Manara, HP en Giuseppe Bergman (1982), Een schrijver op zoek naar zes personages (1983), Dies Irae (1984) en Dromen Misschien (1989). Ook de serie over Max Fridman door Vittorio Giardino vind ik bijzonder mooi, met name Hongaarse Rapsodie (1982). En verder vind ik Donald Duck (met name de door Carl Barks en Keno Don Rosa geschreven verhalen), Thorgal en de Freak Brothers inspirerend. Ik bewonder Carl Barks om de onmogelijk lijkende situaties waarin hij Donald terecht laat komen, en om de schepping van Duckstad en de inwoners. De serie Thorgal door Jean Van Hamme is interessant, omdat er een samenleving in wordt gecreëerd waarin magie een alledaagse plek heeft, en waarin niet telkens wordt gevraagd naar verklaringen. De Freak Brothers zijn sowieso hilarisch.


Een aantal van mijn boeken

Een aantal van mijn boeken. Sinds Laura en ik samenwonen staan onze boeken door elkaar heen.

Films

Ik hou erg van films waarvan het verhaal de kijker op het verkeerde been zet. Zo vind ik films door Terry Gilliam, Charlie Kaufman en de Coen broers erg mooi, maar ook door Wes Anderson, Alexander Payne en Noah Baumbach.


Films die ik mooi vind

Enkele films die ik mooi vind.

Korte verhalen
Droom negenDroom negen
Overige
DromenDromen
Van lezen schrijvenVan lezen schrijven
De waan van het etmaalDe waan van het etmaalnaar het begin van de bladzijde