home
Home

 

persoonlijk
Persoonlijk

 

muziek
Muziek

 

geofictie
Geofictie

 

Muka
Muka

 

verhalen
Verhalen

 

foto's
Foto's

 

colofon
Colofon

English (Engels)Geofictie

Duckstad

Deze ansichtkaart uit Duckstad komt van de website van het weekblad Donald Duck.

Vixatië

Ik was vertegenwoordiger van het land Vixatië tussen 1982 en 1988. Het land ligt op het continent Augistië, en verdiende, vond ik, wel enige aanvullende bekendheid. Behalve kaarten, een geschiedenis en biografieën van belangrijke inwoners had ik ook een uitgebreid leerboek en woordenboek van de taal, het Vixatisch. Ooit sprak ik de taal zelfs een klein beetje.
     Het land werd door de inwoners zelf Vixati genoemd, en had als buurlanden Stizaxië en Mibroke. De grootste en belangrijkste stad was Mantrio, waar de grootste zeehaven was en waar ook de regering zetelde, maar de hoofdstad was Marbs. Vixatië was een rijk land dankzij de export van veredelde grassoorten.

Ubilan

Van juni 1990 tot 1997 was ik vertegenwoordiger van het land Ubilan. Ubilan ligt op het continent Gmune, op de planeet Nmonige. De cultuur is nog maar sinds kort in de ijzertijd. Er zijn drie steden van betekenis, de havenstad Ofizor, en Ivodi en Mazune. Ik heb een uitgebreide geschiedenis van Gmune, en een godenboek vol magische verhalen vanaf de schepping van de wereld door de zesendertig goden van de Ivodise religie tot het heden. Van de monarchieën in Gmune beschik ik over uitgebreide lijsten van heersers, compleet met de jaren van hun geboorte, dood en regering, en met hun belangrijkste wapenfeiten.
     Ook van de taal die in Ubilan wordt gesproken, het Irbiox, heb ik een uitgebreid leerboek en een woordenboek.

Caltura

Tussen 2000 en 2008 was ik vervolgens vertegenwoordiger van het land Caltura, een stedelijke samenleving op de planeet Mimia (waar deze website naar vernoemd is). Evenals Ubilan bevindt Caltura zich enkele eeuwen na het begin van de ijzertijd. Van Caltura heb ik in al die jaren echter slechts een beperkte kennis opgedaan.

Pagina's over mijn landen
CalturaCaltura
UbilanUbilan
VixatiëVixatië
Pagina's over geofictie-gerelateerde onderwerpen
geofictief inspirerende literatuureen lijst met geofictief inspirerende literatuur
mijn fictieve landeneen (incomplete) inventaris van mijn landen
De vrijheid van het verzinneneen interview met mij door Bas van Eerd, uit november 2004, getiteld De vrijheid van het verzinnennaar het begin van de bladzijde